gast in Zutphen
Cultuurroute 20 mei 2004

Jos Kruit en Cor Litjens maken een kunstwerk in de Walburgis. Aan het begin van de route, om een uur, komt iedereen bij elkaar in de kerk. Klaas Stok laat een orgel-improvisatie op de beelden horen.

De route brengt verschillende groepjes mensen langs allerlei huizen in de stad.

Dichteres Tjitske Jansen zal optreden in het Huijs met de Luijken, de galerie van Margriet en Ton Luijten aan de Groenmarkt.

Onze huisdichter is Hanz Mirck. Ditmaal treedt hij op bij Hanna Scholte aan het
's-Gravenhof.

Duo Mariano, conservatoriumstudenten Eva van den Dool op piano en Christiaan Saris op marimba, treden op in het huis van Magda van der Wulp en Peter van der Boom aan de Zaadmarkt.

Renske van der Sluis danst bij cellomuziek van Esmé de Vries in Cochenille aan de Rodetorenstraat.

TableWare, ceramiek van Mirjam Veldhuis is te zien bij Nicolien den Heijer in de Proostdijsteeg. Hier kan ook genoten worden van kunstzinnig gebak. We nodigen Zutphense taartkunstenaars uit hun kunsten te vertonen. Het publiek kan hier kunst proeven.

Contrabassist Wilton Jongmans zal het stuk 'Failing, a very difficult piece foor stringbass' van Tom Johnson ten gehore brengen. Schrik niet als hij begint te praten, dat hoort erbij. De teksten van 'Mislukken, een erg moeilijk stuk voor contrabas' zijn door René Geesink vertaald.
U wordt hiervoor uitgenodigd bij Joris van Ooijen in de Spiegelstraat.

Vier jonge zangers van Opera Minora brengen de kameropera van Barber: A hand of Bridge. Dit stuk duurt 10 minuten en is toch een volwaardige opera met dramatische, lyrische en burlesque momenten, echt fantastisch!
Dit onderdeel wordt gesponsord door Mr W.J.C. Schalken en zal ten gehore worden gebracht in het atelier van Nelleke Wiersma, Kolenstraat 4.

In Filmtheater Luxor draait de film Lot van Tamar van den Dop.
Hier wordt u ook getracteerd op koffie of thee met nieuw bedacht gebak van het Volkshuis.

Het theatergezelschap Drie Naakte Mannen treedt met hun Sleurhut om vijf uur op voor de routegangers. Al eerder hebben ze hun kunsten vertoond aan de toeristen bij het Schulten Hues bij de fontein op de markt.

Dit jaar maakt Siemen Dijkstra de prent van Zutphen.
De prent is op een van de locaties te zien.


Reserveer kaarten à € 25,- voor deze middag.

Wordt onze gast!naar index..!