gast in Zutphen
Klaas Stok


Klaas Stok studeerde orgel bij Bert Matter en Hans van Nieuwkoop, klavecimbel bij Kees Rosenhart en koordirectie bij o.a. Hans van den Hombergh en Barend Schuurman.

Dirigent
Hij is dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble, Arte Vocale uit Enschede het Nijmeegs universitair kamerkoor Audite Nova. Met deze koren voerde hij naast het a-capella-repertoire ook composities met orkest uit, vooral de grote werken van J.S. Bach.
Klaas Stok is dirigent/artistiek leider van Consensus Vocalis te Oldenzaal, dat samenwerkt met o.a. het Combattimento Consort, het Concerto d'Amsterdam en het Orkest van het Oosten, en tevens van het dit jaar opgerichte professionele kamerkoor Capella Isalana.
Ook is hij vaste repetitor van het Nederlands Kamerkoor en het Collegium Vocale Gent. Dit jaar start onder zijn leiding een nieuw koor in Vlaanderen, in samenwerking met de verschillende conservatoria en de Vlaamse Filharmonie te Antwerpen.

Docent
Hij doceerde koordirectie als gastdocent aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht.

Organist
Als organist behaalde hij verschillende hoofdprijzen op nationale en internationale concoursen, ook voor improvisatie, en gaf hij concerten in binnen- en buitenland. Sinds vorig jaar is hij stadsorganist van Zutphen en organist van de St. Walburgiskerk aldaar.


Terug naar de cultuurroute
 


naar index..!