gast in Zutphen
Duo Mariano


Eva van den Dool (1980) is op negenjarige leeftijd begonnen met pianolessen op de muziekschool in Zutphen. Ze heeft daar 10 jaar les gehad en twee jaar bij Frank Fahner. In die tijd heeft ze al veel in ensemble verband gespeeld en ook aan een aantal concoursen deelgenomen. Ze zit nu in haar 3e studiejaar van het conservatorium te Zwolle en Sepp Grotenhuis is haar leraar. Ook op het conservatorium speelt ze veel in ensembles. Ze heeft een vast pianotrio en een duo met marimba, waarmee ze regelmatig lessen en masterclasses volgt.

Christiaan Saris (1982) is op tienjarige leeftijd begonnen met zijn eerste trommellessen bij de plaatselijke muziekvereniging. Op zestienjarige leeftijd maakte hij voor het eerst kennis met de marimba. Hij was zo onder de indruk van het bespelen van de marimba, vooral het bespelen met vier stokken, dat hij besloot hierin verder te gaan. Nu volgt Christiaan een opleiding klassiek slagwerk aan het conservatorium te Zwolle en heeft als specialiteit het bespelen van de marimba. Hij speelt in het Artez slagwerkensemble en is remplaçant bij verschillende beroepsorkesten.

Duo Mariano is ontstaan toen Eva en Christiaan in hun eerste studiejaar zaten. Ze speelden ter gelegenheid van een Brazilië-project een stuk voor piano en xylofoon (en marimba) van Osvaldo Lacerda. De samenwerking ging zo goed dat beiden besloten hiermee door te gaan als duo. Sindsdien hebben ze al vele concerten gegeven en worden ze regelmatig gecoacht door de hoofdvakdocenten slagwerk en piano.


Terug naar de cultuurroute
 


naar index..!